Een conflict met je ex over de kinderen, de situatie binnen een nieuw samengesteld gezin, regels of vakanties. Als je al buikpijn krijgt bij de noodzaak aan contact met je ex, dan vreet dat energie. Energie die je wellicht liever in je nieuwe leven stopt. Ik help je dit om te buigen in effectief contact door middel van ouderschapscoaching met je ex-partner. Zo wordt contact weer functioneel, je kunt bouwen aan je nieuwe leven, alleen of met je nieuwe partner, kinderen en stiefkinderen.

Hoe werkt ouderschapscoaching tussen jou en je ex-partner?

Met ouderschapscoaching zoeken jij en je ex-partner samen naar de oorzaak en oplossingen voor conflicten. We houden rekening met ieders behoeften, zodat jullie aan het einde van het traject allebei blij zijn met de uitkomst.

We bekijken wat er nodig is om rust te krijgen in de nieuwe situatie, hoe we ervoor kunnen zorgen dat beide ouders de nieuwe situatie accepteren en welke positieve rol er voor ieder weggelegd is. Ons doel: rust en harmonie voor de ouders, kinderen en stiefouder(s).

We starten met een korte intake met beiden tegelijk. Daarna staat er een individuele sessie gepland met mij, zo kan je in alle rust jouw verhaal en jouw zorgen of irritaties vertellen. Daarna komen jullie samen en begeleid ik jullie door het gedeelde verleden, wat de basis is waarop de toekomst gebouwd wordt.

Daarna gaan jullie aan de slag met de zaken die niet lekker lopen. Daarbij is er ruimte voor ieders visie en beleving, waarbij we toe werken naar overeenstemming en acceptatie.  Het uiteindelijke doel is niet dat jullie de beste vrienden worden, maar dat jullie sámen een goed fundament vormen voor de kinderen.

In eerste instantie doen alleen de biologische ouders mee aan ouderschapscoaching. Als het past en wenselijk is voor beide ouders dan kunnen later ook andere partijen, zoals de stiefouder(s), aanschuiven.

Individuele coaching

Het lukt niet altijd om samen te starten met ouderschapscoaching. Weet dat je ook alleen welkom bent. We gaan dan samen aan de slag om rust te brengen in jouw ouderschap en relatie met je expartner.