Als de liefde stokt.

Twijfel jij of jouw partner over jullie relatie, weet je niet hoe het verder moet en heeft je relatie écht te verbeteren wil je gelukkig samen blijven?

Twijfel jij of jouw partner over jullie relatie, weet je niet hoe het verder moet en heeft je relatie écht te verbeteren wil je gelukkig samen blijven?

Dan ben je niet de enige. 40% van de relaties worden verbroken en bij koppels met een samengesteld gezin is dit zelfs 66%. Dat is ontzettend jammer, omdat het merendeel van de koppels die wel kiezen voor therapie, een jaar ná de therapie nog bij elkaar is.

Met welke problemen koppels zich melden voor relatietherapie:

Iedere relatie en situatie is verschillend, toch zijn er overeenkomsten te vinden in de problemen die koppels ervaren, bijvoorbeeld:

  • De omgeving werkt de relatie tegen; denk hierbij aan het niet accepteren van je partner door familie, vrienden of ex-partner, waardoor er spanning ontstaat in je relatie.
  • Er is ontrouw (geweest) binnen jullie relatie; onder ontrouw verstaan we op sexueel gebied, maar ook op het gebied van integriteit.
  • Er is relatietwijfel; soms is het onduidelijk om je jouw partnerrelatie wel in stand moet laten. De keuze die je hierin te maken hebt drukt zwaar en alle opties hebben nogal wat consequenties.
  • Er is eenzaamheid in de relatie; ook als je samenleeft kan je ontzettend eenzaam zijn. De verbinding is niet meer wat het geweest is en je kunt je afvragen of je niet beter af bent alleen.
  • Jullie intimiteit is ver te zoeken; intimiteit is belangrijk in een relatie en dat vraagt onderhoud. Als de intimiteit verdwijnt is er werk aan de winkel, want zonder fysieke of mentale intimiteit, verdwijnt de verbinding.
  • Jullie dealen met een levensvraag die de koers bepaald voor de toekomst; zeker in deze situatie is het moeilijk om samen met afstand te kijken naar de vraag die zich voordoet. Er is afstand en overzicht nodig om te komen tot een antwoord.

Bij individuele vraagstukken gaat het meestal over:

  • Het oplossen van bindings- of verlatingsangst
  • Twijfel over de relatie
  • Leren omgaan met een nieuwe situatie binnen de relatie, zoals ziekte, homosexualiteit, de (periode voorafgaand aan) menopauze, kleinkinderen of identiteitscrisis.

Wat doen we tijdens een traject:

Bij individuele trajecten; lees jij in plaats van jullie. We starten met de situatie in beeld te brengen: wat speelt er – wat is jullie individuele en gezamenlijke geschiedenis – wat verbindt jullie – wat maakt dat de verbinding tussen jullie onder druk komt te staan. We staan we stil bij jullie individuele- en gezamenlijke doelstelling door antwoord te krijgen op de vraag wanneer ieder van jullie tevreden is met de relatie.

Iedere relatie met een hulpvraag is uniek en iedere relatie krijgt therapie op maat. Enkele voorbeelden van waar we aan werken in een traject zijn:

  • Het zichtbaar maken wat er, binnen jullie relatie, onder de waterlijn speelt: wat voelbaar is en jullie geluk beïnvloed, maar waar je geen grip op krijgt.
  • De beperkende en verstorende dynamieken in jullie relatie. Je leert hoe je ingewikkeldheden in je relatie kunt voorkomen en als dat niet lukt, hoe ze op te lossen.
  • Aan jullie verlangen voor de toekomst. We bespreken wat jullie verwachten, wat ieder wilt en wat daar voor nodig is.
  • Inzicht in wat ieders aandeel en rol is, maar ook wat jullie voor elkaar kunnen betekenen, waar ieder eigen ruimte nodig heeft én hoe je elkaar ruimte kunt geven.
  • Jullie manier van communiceren en hoe jullie deze positief kunnen beïnvloeden.
  • Het vergroten van jullie gevoel van veiligheid binnen de relatie.
  • het vergroten van het vertrouwen in elkaar.

Tot slot ronden we af met onderhoudsafspraken: een volgende relatiedip voorkomen is beter dan genezen.

Methodieken die gebruikt worden:

Ik werk met verschillende methodieken en zet ik ze in afhankelijk van de problematiek die we zien. De methodieken zijn:

Waarom je mij kiest als jullie relatietherapeut

(Internationaal) gekwalificeerd

Ik ben dan wel gespecialiseerd in relatietherapie voor koppels met samengesteld gezinnen, maar heb ook mijn sporen verdiend in reguliere relatietherapie. Ik heb twee studies – in binnen en buitenland – tot relatietherapeut gevolgd. Eén studie gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methodes, zoals EFT en één studie gebaseerd op alternatieve methodes, zoals familieopstelling en NLP.

Senior therapeut

In 2012 ben ik fulltime gestart als relatietherapeut en na enkele jaren heb ik de Stiefgoedmethode ontwikkeld ten behoeve van begeleiding van koppels met samengestelde gezinnen. Inmiddels heeft de Stiefgoedmethodiek zich bewezen, wordt deze landelijk ingezet en onderwezen.

Goede resultaten

Vandaag de dag heb ik honderden koppels begeleidt en is 90% van die koppels na één jaar nog samen, wat 40% meer is dan bij reguliere relatietherapie.

Veilig, toegankelijk en daadkrachtig

Met mij heb je snel contact en een veilig gevoel. Je hebt het idee dat je alles kunt zeggen en daar nodig ik je ook toe uit. Ik ben een therapeut die toegankelijk is en ik geloof in gelijkwaardigheid. Door mijn jarenlange intensieve ervaring schrik ik niet meer van moeilijke situaties en als het nodig is, dan consulteer ik mijn collega’s.

Relatietherapie betekent voor mij niet dat jullie relatie kosten wat kost in stand moet blijven. Voor mij gaat het altijd om de beste uitkomst voor jullie beiden, wat de consequentie daarvan ook mag zijn.

Geen wachtlijsten

Ik werk niet met wachtlijsten, want ik weet dat op het moment dat relatietherapie nodig is, lang wachten niet helpt. Als er binnen een maand geen ruimte in de agenda is, verwijs ik jullie door. De meeste mensen willen graag een afspraak in de avond. Dat kan natuurlijk, maar die momenten zijn beperkt. Een afspraak tijdens kantooruren zijn meestal binnen 1 a 2 weken beschikbaar.

Voor je start, weet je of het klikt

Ook wil ik eerst kennis met jullie maken, alvorens het traject (met de intake) start. De kennismaking is gratis en neemt een half uur in beslag. Als je snel wilt starten met de therapie én je hebt voldoende vertrouwen in mij als therapeut, dan kan je ook direct een intake boeken.

Wat je nog moet weten

Ik werk op een door jullie gekozen locatie, online of bij mij in de praktijk.

Als je kiest voor de locatie van jouw keuze, dan vraag ik je om een rustige plek te organiseren waar we ongestoord de sessie kunnen doorlopen. Het adres waar de sessie plaatsvindt ontvang ik graag uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan de sessie per mail.

Duur van een sessie:

De intake duurt twee uur en tijdens die intake bespreken we de duur en frequentie van de vervolgsessies. Je kunt zelf kiezen hoe jullie willen werken. Eén sessie per keer, in dagdelen of de hele dag.

Tarieven:

Alle tarieven zijn vermeld inclusief BTW.

Online kennismaking van maximaal 30 minuten: Gratis

Factuur en betalingstermijn:

Binnen enkele dagen na de sessie ontvang je de factuur in de mailbox en ik hanteer een betalingstermijn van twee weken.

Afspraak inplannen doe je eenvoudig

Als je een afspraak wil inplannen, dan kun je gebruik maken van de onderstaande button ‘afspraak inplannen’. De agenda opent zich, waarna je kunt kiezen voor de optie ‘kennismaking’. In de aanvullende beschrijving lees ik graag dat het om de wens voor relatietherapie gaat. Je ontvangt vervolgens binnen enkele dagen een afspraakbevestiging met aanvullende informatie, bijvoorbeeld over de locatie.